Mamma Malin

Recept på fröknäckebröd

IMG_20140903_212358

Ingredienser till ca 30 bitar:

1 dl sesamfrö
1 dl solrosfrön eller pumpakärnor
1/2 dl krossade linfrön
2 dl majsmjöl
1/2 tsk salt
2 dl kallt vatten
2 msk olivolja

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175˚C. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vattnet och oljan och rör om till en lös smet. Låt det stå i kylen över natten eller 8 timmar. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och strö över lite flingsalt.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta ut plåten och skär eller sporra i så stora bitar du vill ha. Grädda ytterligare 30-40 minuter men då på 150°. Låt brödet svalna på galler.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats