Mamma Malin

Filmrecension: Livet efter dig

medium_f39512562cf6651839f0a40c054b9fb0-efterdigLouisa ”Lou” Clark bor i en pittoresk stad på den engelska landsbygden. Utan att veta vad hon egentligen vill i livet hoppar hon mellan olika ströjobb och hjälper till att försörja sina föräldrar. Lous vanligtvis så positiva inställning ställs på prov när hon erbjuds ett arbete som personlig assistent åt Will Traynor, en framgångsrik ung aktiemäklare som blivit rullstolsburen i en olycka. Olyckan kom att förändra Wills liv på ett ögonblick. Han som en gång var en aktiv äventyrare har förvandlats till en cyniker som gett upp allt – ända till Lou bestämmer sig för att visa honom att livet är värt att leva. Tillsammans upplever de en omvälvande tid och upptäcker att deras liv – och hjärtan – förändras på ett sätt de aldrig kunnat föreställa sig.

Den här filmen baseras ju på Jojo Moyes bok med samma namn. Den har jag nu läst två gånger, varav den ena tidigare i år. Den steg ytterligare i mina ögon då så därför var väl förhoppningarna rätt höga när det kom till filmen, åtminstone adaptionsmässigt.

Jag tycker att filmen har med de väsentliga detaljerna och det som faktiskt är viktigt. De har också gjort ett gott försök att anamma känslan man får från boken men inte riktigt nått hela vägen fram där. Jag känner att de förlöjligar Lou lite väl mycket och att det delvis beror på det.

När det kommer till skådespelarna är jag mestadels nöjd. Sam Claflin gör en bra roll och är precis som jag hade föreställt mig Will, detsamma gäller både familjen Traynor och familjen Clark. Jag är dock en av få som har lite problem med Emilia Clarke och det i kombination med att hennes karaktär förlöjligas blir sådär, tyvärr.

Så, kort och gott kan jag säga att filmen är värd att se. Jag skulle dock rekommendera att man läser boken först.

Mitt betyg: 3/5

Originaltitel: Me Before You
År: 2016
Längd: 1 h 50 min
Genre: Drama, romantik
Regissör: Thea Sharrock
Skådespelare: Emilia Clarke, Sam Clafin, Janet McTeer

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=I-6tx0CN9XE]

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Heléna

    Jag har bara läst boken och OJ vad jag grät!!!!!!!! Nu vet jag inte om jag vill se filmen ;) har lite svårt att både se filmen och läsa boken, tycker det brukar bli så fel.

  2. Sara

    Jag har inte läst boken, men sett filmen. Och utan att ha läst boken så tycker jag att filmen är en utav den bästa jag sett. Otroligt fin och sorglig! Till och med sambon blev riktigt berörd, och det händer ALDRIG! :)

stats