Andra graviditeten - Vecka 36 (35+0) | Mamma Malin
mammamalins

Mamma Malin

Annons

Andra graviditeten – Vecka 36 (35+0)

Screenshot_20160914-122103Barnet
Barnet är nu cirka 45 cm lång, och väger 2,59 kg i början av veckan och cirka 2,76 vid veckans slut.

Barnet lagrar nu fett inför livet utanför livmodern. Fosterrörelserna kan ändra karaktär till att bli mer buffande knuffar. Du kanske kan se en armbåge eller en häl som putar ut mot huden – ibland till och med en hel fot!

Även om barnet har mindre utrymme nu bör du som blivande mamma känna fosterrörelser varje dag. Rörelserna kanske ändrar karaktär, men inte frekvens. En bra rekommendation är att lära känna ert barns rörelsemönster – det gör att du lättare kan notera om något avviker. Lita även på din insikt! Känner du att det är något som är fel så kontakta sjukvården direkt.

Mamma
Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixerat sig i bäckeningången nu. Du kan ha svårt att sova, och behöver vända dig ofta. Kanske drömmer du kraftiga, tydliga drömmar. Det är mycket som ska bearbetas inför förlossningen och den nya familjen. Fortsätt vila ofta, de sista veckorna kan kännas tunga och långsamma.

Mina tankar
Jag var ju hos barnmorskan igår och då visade det sig att hon ligger åt rätt håll, känns bra. Dock är jag extremt trött på att vara gravid så nu får hon gärna komma precis när hon vill.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mammamalins

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats