Mamma Malin

Att packa BB-väskan

Ja, den senaste veckan har vi ju börjat plocka ner lite saker i BB-väskan och Charlies skötväska. När man bara går och väntar kan man lika gärna sysselsätta sig med något liksom. Det är många som funderar på vad man ska packa ner men jag tycker inte det finns något rätt eller fel. Jag tänkte däremot dela med mig av vår lista.

Till Charlie:
– Det som vi sedan har tänkt ha i skötväskan (blöjor, våtservetter, små frottéhanddukar, skötunderlägg, amningsinlägg, rumpsalva och bröstvårtssalva).
– En napp, en snutte och ett litet gosedjur.
– 4 bodys (2 strl 50, 2 strl 56) och 2 par byxor (strl 50).
– 2 pyjamasar (strl 50).
– 2 par strumpor.
– Pileoverallen för hemgång (strl 56).
– Hjälmmössa, vanlig mössa, vantar och tossor för hemgång.
– En mysig filt.
– Babyskyddet.

Till oss:
– Bekväma kläder, underkläder och amningsbehå.
– I necessären (shampoo, tvål, tandborste, tandkräm, deodorant, mjukt toalettpapper, lypsyl, hårsnoddar/spännen, hårborste)
– Vattenflaska och snacks.
– Mobil, kamera och laddare.
– Kontanter.
– MVC-journal, förlossningsbrev och ID-kort.
– Tofflor eller raggsockor.

IMG_0876

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Angelica

  Jag kommer nog att ha min väska packad och klar i februari, för jag tror att denna tös kommer ett par veckor innan BF :)
  Så det gäller att vara förberedd.

 2. Anneli Nyman

  Mysigt med denna ”väntan” och förväntningar. Länge sedan jag var där. Min dotter fyller 10 år i morgon, men jag träffar hela tiden gravida i mitt jobb, så jag ser den där förväntan ofta. Härligt!! // Bambam

 3. Sofia Fritzson

  Med risk för att låta som en boknörd, men ta med en bok eller en tidning eller nåt. Även om man är utmattad och allt är omtumlande så upplevde iaf jag att det blev en del dötid då man varken orkade kolla på tv eller göra nåt särskilt och då kanske en bok är bra avslappning :)

stats