Mamma Malin

Tacopaj

Idag blev det minsann tacopaj till kvällsmat så vi fortsätter traditionen med paj på helgen helt enkelt. Förra helgen var det ju grekisk kycklingpaj som ni kanske minns? Tacopaj är också en storfavorit här hemma och även det receptet tänkte jag dela med mig av. Det kommer från Arla från början men jag har plockat bort chili ur grundreceptet. Det blir mycket smak och lagom med hetta ändå.

Till ca 6 portioner
150 g Arla® Svenskt Smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten

Fyllning:
500 g nötfärs
1 msk Arla® Svenskt Smör
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika&chili
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
250 g körsbärstomater
150 g Arla Köket® riven ost texmex
1 tsk paprikapulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.

Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna. Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg. Servera gärna med gräddfil och tacochips.

tacopaj

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Life of Johanna

    Ja blev besviken på ingen barnvagnstitt… hade ställt in mig så på det… Det andra var ganska lugnt. Satt ner mkt när vi kika på kök. :)

    Ja, mellandagsrean, shit säger jag, nästan så man får portförbjuda sig själv där haha

stats