Header Image

Mamma Malin

27-årig blivande tvåbarnsmamma till Charlie (dec -14) och lillasyster (BF okt - 16). Skriver om allt som rör graviditet och föräldraskap men det blir även en hel del om barnvagnar och bilsäkerhet, barnkläder, gottiga nyheter och en och annan tävling. Kontakt: [email protected]

Recept på fröknäckebröd

Publicerad,

IMG_20140903_212358

Ingredienser till ca 30 bitar:

1 dl sesamfrö
1 dl solrosfrön eller pumpakärnor
1/2 dl krossade linfrön
2 dl majsmjöl
1/2 tsk salt
2 dl kallt vatten
2 msk olivolja

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175˚C. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vattnet och oljan och rör om till en lös smet. Låt det stå i kylen över natten eller 8 timmar. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och strö över lite flingsalt.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta ut plåten och skär eller sporra i så stora bitar du vill ha. Grädda ytterligare 30-40 minuter men då på 150°. Låt brödet svalna på galler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *