Mamma Malin

Torsdagslyx

Idag har jag gjort alldeles för mycket, det känns i hela kroppen. Det blir skönt att ta en dusch om en stund och därefter krypa ner i sängen. Det har i alla fall blivit en hel del bakat idag och det avslutades med belgiska våfflor till efterrätt för att inviga vårt nya våffeljärn. Mumsigt värre! Receptet hämtade jag här.

Till ca 10 våfflor
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
3,5 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
3,6 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker eller 1 krm vaniljpulver
225 g smält, avsvalnat smör
2 ägg, separerade

*Värm upp våffeljärnet enligt instruktionerna.
*Blanda samman mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölk och äggulorna. Rör till en jämn smet. Tillsätt smöret och rör ut smeten igen.
*Vispa vitorna till ett styvt skum och vänd ner dem i smeten.
*Grädda våfflorna i smord lagg enligt instruktion. Ta ut våfflorna när de är klara och låt dem svalna lite på ett galler innan de serveras med sylt, bär, grädde, lönnsirap, bacon eller annat gott!

vaffla

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Life of Johanna

    Ja jag har ju haft det så här i ca 8veckor utan veta vad det är. Så vi får se vad läkaren säger på onsdag. Men säger h*n samma sak som sjukgymnasten inga tunga lyft, så får jag sluta jobba, för jag har det på jobbet. Så jag ställer in mig på det så kan det inte bli värre :)

stats